Onslunda IF

Alla bilder som ligger på denna sajt tillhör Onslunda IF och får inte utan föreningens medgivanden spridas vidare enligt
© Copyright onslundaif.se

Ungdomar 8-13 år

Inomhusträningen har startat. Laget tränar följande tid i Odenslundshallen:

Onsdagar: 17:30 - 19:30


Vid eventuella frågor kontakta ledarna.


Fredrik Karlsson  0768-86 85 76
Inge Nilsson        0723-05 67 98

2014-03-04
Nu har träningen kommit igång på allvar denna termin och det är roligt att se så många barn på träningen. Vi börja träningen som vanligt med fri dribbling i hallen. Det är mycket roligt att se, att så fort barnen kommer in i hallen så springer de och letar upp en boll och börjar lattja rundor med den.  Första övningen innebar att vi dela in barnen i grupper med tre i varje. Sen skulle de dribbla bollen in mot mitten till den konen som stod närmast dem efter ett par rundor så försvåra vi övningen genom att de skulle dribbla bollen till den konen som var längre bort, vilket innebar att de mötte tre andra inne i mitten.  Sen var det dags för den efterlängtade matchen, nytt för denna terminen är att vi försöker köra sjumanna lag vilket är en liten utmaning för barnen. När drickapausen var över så hade vi en övning som leddes av Christian (som är mest sedd hos damlaget som deras tränare). Detta var tre olika övningar för att få upp lite fart på fötterna. En stor utmaning för barnen men de kämpa väl och gjorde sitt bästa!!
Tills nästa gång...ha det så bra!!!
Anna

2013-10-16
Hej!
Och här kommer rapporten från den första inomhusträningen!! När jag väl kommer ihåg kameran så kan dt det bli tätt mellan gångerna!! Då var inomhussäsongen igång!!
Dagen till ära så har vi fått nya fina bollar! Vi började med den sedvanliga uppvärmningen med lite fri dribbling i hallen. Efter det så blev det passningsövning tillsammans med en kompis. Den första övningen gick ut på att man skulle springa på en linje parallellt med en kompis och passa där emellan medans de sprang från en kortsida till den andra.
Vid nästa passningsövning skulle de passa till varandra men då skulle de springa fritt i hela hallen. Efter drickapausen så skulle det spelas lite match och för lite omväxlings skull så togs bandyklubborna fram så de fick spela något annat än fotboll, men efter en stund så tog vi fram de lite större målen och lira fotboll!!
Det var allt för denna gången!!
Ha de bäst!!
Anna

 

2013-10-07
Hejsan hej!!
Hoppas du har haft en skön helg! Här kommer rapporten för säsongens sista utomhusträning!
I torsdags var det dags för den sista träningen utomhus för denna säsongen. Det känns att det är höst i luften för även o vi har flyttat målen till andra sidan planen där solen skiner så är det inte speciellt varmt, men vissa barn är mycket varmblodiga och kommer i shorts!! Vi började träningen med att de värmde upp lite fritt med bollen efter det så skulle de gå ihop två och två och den ena skulle ta emot bollen och stanna den och sedan backa och den andra skulle passa bollen och sedan springa framåt, en övning som krävde en del koncentration för att få rätt på. Efter det så blev det skotträning med olika ban som målvakt. Sen var det dags för den "vanliga" matchen. Vi gjorde det enkelt för oss och dela upp lagen genom att köra killar mot tjejer då det var lika många tjejer som killar på träningen. När träningen var slut så avslutade vi med att äta kanelbullar!!! Det var ju nämligen kanelbullensdag dagen efter!! På måndag kör vi igång inomhusträningen i sporthallen mellan 17 och 18. Hoppas att det kommer många spelsugna barn då!!!!
Ha det bra tills vi ses nästa gång!!
Anna

 


2013-09-15
 
Hej igen!!
Nu är sista matchomgången slut för denna gång. Vi var i Sövestad och spela denna gång. Vädret var inte riktigt med oss, men det var bara regn som kom, men när vi var halvvägs in i den andra matchen så sluta det faktiskt att regna!! Barnen kämpar på riktigt bra och börjar bli bra på att samarbeta på plan. Nu börjar det närma sig slutet på utesäsongen vi kör ute ett par veckor till och den 7:e oktober börjar vi inne!


2013-09-14
 
Här kommer rapporten från den senaste träningen!!
Vi börja som vanligt med lite fri uppvärmning med bollen, vi säger att de ska dribbla, men bollen är mycket i luften och är en hel del  händerna på barnen!! Men vad gör det huvudsaken är att de hanterar bollen!! Och en ny sak från och med denna träning var att vi har hänvisat de vuxna anhöriga in i klubbvillan, så att de blir en "föräldrafri" träning. Syftet med detta är att vi ska försöka att få en så smidig träning om möjligt. För är det föräldrar ute så kan det bli mycket spring till dem och drickapauserna blev ganska så långa, för man harj u alltid något som man måste berätta!! Men de vuxna gick inte lottlösa därifrån, för därinne fanns kaffe, te, saft och kaka!!!!
Första övningen vi gjorde var att hälften av barnen stod vid varsin kon (som var satta i en cirkel) och andra halvan av barnaskaran stod i mitten. De som stod vid konerna hade varsin boll och de i mitten skulle springa runt och få bollen passad till sig och passa tillbaka den igen! Nästa övning delades barnen upp två och två. Den ena skulle passa till den andra som skulle skopa upp bollen i famnen som målvakten gör, som sen skulle  passa tillbaka så att den andra fick plocka upp bollen. Sen var det dags för den efterlängtade matchen!! Det är riktigt kul att vi har så många barn som tränar för det blir riktig match av det hela, två femmanna lag samt avbytare!! Några tycker inte det är match för de spelar ju i samma lag , det ska vara barn som de inte känner för att det ska vara match!! Men man får förklara läget och när de väl är igång så gäller det på allvar!!! Och när matchen var slut och träningen var över så var det naturligtvis kaka över till barnen så de också fick!! För varför ska mamma, pappa, mormor, moster, farmor och farfar få när inte jag får, det är ju faktiskt jag som spelar boll, så jag borde få också!!!!
Hoppas barnen är laddade för söndagens sista poolspel för denna säsong. Till Sövestad kör vi och hoppas att vädergudarna är med oss!!
Ha det bra tills nästa gång!!!
Anna2013-08-29
 
Så var ännu en träning  avklarad! I söndags var vi i Sjöbo och spelade matcher och det med blandade framgångar. Alla kämpar väl och gör sitt bästa. Ett glädjande besked vi fick idag var att barnen tycker att vi tränar för lite!! Så från och med nästa vecka så kommer träningen vara en halvtimme längre!! Och skulle det inte vara nog så kommer det kanske bli träning en gång till i veckan!  Vi får se hur det blir med den saken. Dagens träning bestod av mycket match, då vi har matcher på söndag också!! Första matchen börjar klockan tio och vi hoppas på att det kommer lite supportrar!! Och själv var jag inte så mycket närvarande under andra halvan av träningen så jag har inta så mycket att rapportera idag!!
Anna


Hejsan alla glada!!!!
Nu har vi dragit igång träningen efter ett soligt sommar uppehåll!! Förra torsdagen när vi börja så hade vi lite otur med vädret, då det kom lite regndroppar på slutet, men det är ju bara vatten!! Men på senaste träningen så sken solen ikapp med barnen som var på träningen!! Och glada var barnen!! Vi började med den sedvanliga uppvärmingen, och efter det så delades barnen upp i fyra grupper. Grupperna fick varsin boll som de skulle dribbla med fram till en kon och tillbaka för att sedan överlämnas till nästa som stod på tur. För att göra övningen lite svårare så skulle de springa till konen som var längre bort så att man mötte de andra tre grupperna i mitten av kvadraten, det gäller att ha koll på bollen, sig själv och kompisarna!!  Efter det blev det match!! Och vilken match det blev!! Riktigt bra spelat av samtliga barn!! Hoppas på samma energi nästa gång vi ska träna! Sen var träningen slut, men slut på ork hade inte barnen! De orka springa en massa fram och tillbaka på planen innan det var dags att åka hemåt!!
Ha de bra tills nästa gång!!
Anna
 


Det har inte varit någon träningrapport under vårsäsongen ute, men som kompensation så kommer här en massa roliga bilder och information från vårt lilla läger som vi hade den 8-9 juni.
Vi samlades på lördageftermiddag klockan tre för att inleda vårt lilla läger. Alla barnen kom med stor packning inför övernattningen och de hade också med sig sitt goda humör!Emoji Vi började med lite vanlig träning med bland annat nickträning som vissa tyckte var lite otäck! Vi avslutade eftermiddagens träningspass med att köra en match, vilken slutade oavgjort. När barnen tyckte det var dags och gå in och duscha så fick de snällt lov att vänta lite, för ut kom det vattenpistoler till alla deltagande på lägret, även till oss ledare!! Och var det något barn som tyckte det var trött innan matchen var slut så hade det fått tillbaka springen i benen när vattenkriget började!Emoji 
Efter att duschen var avklarad så var det dags för kvällsmat, så var det hamburgare med bröd  som stod på menyn!! Och det var mycket omtyckt!! Alla barnen var jättemätta så vi vuxna tyckte på att det inte fanns plats för något godis eller någon glass! Men det protestera barnen mot!! Vi dela upp barn i tre olika grupper där de fick fundera ut några övningar som de skulle förklara och visa för de andra barnen på söndagens träningspass och under tiden som de fundera ut dessa övningar så fick de snaska i sig godis och popcorn. När det sen blev dags för glassen så fick de även mottaga ett pris som var mycket omtyckt, för det är något barnen har frågat efter när det har varit match.
Efter att de har sett på film och haft lite disco så var det dags för en träff med tandborsten och sen fick de gå och lägga sig. Det var vissa protester men det tog inte så lång stund förrens de sov. Natten var lugn och redan klockan sju var det barn som var vakna. Frukosten intogs cirka halv nio och där efter så började söndagens träning. Barnen fick visa och leda alla de andra barnen i de övningar som de hade kommit fram till under lördagen. Sen var orken slut på barnen och det blev fri lek för om i sa något till de så blev det mycket gnäll!!Emoji Till middag stod det spagetti och köttfärssås på bordet och även det var omtyckt av barnen. Vid ett tiden kom föräldrarna till idrottsplatsen där vi spelade match barn och föräldrar tillsammas och det var mycket roligt.
Efter en jämn match så var det dags för kaffe/saft, bulle och sockerkaka. Sen sa vi tack och hej och tack för denna terminen. Vi ser fram emot en lång skön sommar och hoppas att barnen hittar tillbaka till oss när vi börjar igen i augusti.
Vi önskar alla en skön sommar!!
Anna, Sophie och Inge
BILDER FRÅN LÄGRET 2013-06-08BILDER FRÅN POOLSPEL 2013-05-05Träningsrapport författad av Anna

Så var sista träningen inomhus avklarad för denna säsongen!! Från och med nästa vecka så är det träning ute på idrottsplatsen. Och  från och med vecka 18 så har vi träning på torsdagar istället för tisdagar som vi har nu.
Nu åter till dagens träning. Vi hade fri lek till att börja med. Vid samlingen så hade vi fått besök av OIF´s egenproffsfotograf Christer!! Det var många som tyckte det var roligt. Efter den fria uppvärmningen med boll så blev det favorter i repris. Vi körde övningen där barnen skulle springa två och två och passa till varandra över hela planen. Nästa övning som stod på schemat var att dribbla bollen sick-sack förbi fem koner och sedan skjuta till Sophie som stod nere vid målet som i sin tur passa bollen in mot mitten där de skulle springa in och möta upp bollen och därifrån skjuta mål!! En övning som krävde en hel del koncentration och att man håller tungan rätt i mun. Efter drickapausen var det det dags för match! Det blev en mycket jämn match med en hel del skott mot mål, men där stod duktiga målvakter som stoppade bollarna!! Som avslutning körde barnen en omgång "kom alla mina kycklingar" så att de kunde springa av sig det sista springet de hade i benen. Och som de sprang!! Hoppas det är lika mycket spring i benen nästa vecka när vi kommer ut på gröngräset!!
Till dess ha det så bra alla våra små fotbollsspelar och deras supporters!!
Anna 
 

Spänd förväntan, vad skall hända idag tro?


Oj här var en kille som såg fotografen...det gick inte att gömma sig...


Anna förmedlar ut dagens träning...


Albin och Sunniva, morgondagens stjärnor


Trogna supporters


I väntan på sin tur Albin Tindra,Lisa, Julia, Lova, Anton, Sonny och Viggo


Håller koll på bollen gör Albin


Julia har också bollkoll


Full fart på Lova och bollen


Vigga, Olof och Anton har koll på sina bollar


Alfred skjuter mål


Lisa och Emil i full fart


Olof som målvakt


Emil och Olof väntar på bollen


Sonny väntar också på bollen i sitt mål


Olof dansar lite i väntan


Sunniva vill också spela boll


Tindra Albin och Lova på Bolljakt


Glada killar, Vigga, Felix, Alfred och Albin


 Så är träningen slut, har ni haft roligt?? Självklart.....


2013-04-09
Här kommer rapport från den senaste träningen vi hade.
Kvällen började som vanligt med fri lek och det är mycket intressant med bockar och plintar, rep och ringar. Fotbollsträningen började med fri uppvärmning med boll. Sen var det dags för en ny övning där barnen sattes ihop två och två och att de skulle springa runt på planen och passa till varandra. Det var lite snurrigt i början men de fick bra kläm på det efter en stund. Efter den eftrlängtade drickapausen så var det dags för match!! Och vilken match det blev!! Det var mycket bra spel, mycket passningar och en hel del mål!!
Som avslutning blev det lite "björnen sover" och som de sprang!! De säger att de är trötta när de spelar match men det finns alltid lite spring kvar i benen när det blir dags lek!! Det är så kul att se barnen vara så glada och positiv till att komma på träning!!!!!
Tack och hej för denna vecka!!
Anna


 


Lägesrapport från träningen den 26 mars 2013!!
Efter förra veckans inställda träning på grund av snöoväder så var det mycket spring i benen och mycket som skulle berättas. Vid samlingen prata vi om att det snart är påsk och det är dags för ägg och sill!! Nää, tyckte barnen det är bättre med påskgodis!! En av killarna skulle ha 700 överraskningsägg men skulle ge till alla andra barn och bara ha ett själv!! Givmilt!! Det var en tapper skara på åtta barn som hade kommit på träningen en del var sjuka och andra hade tagit påsklov från träningen, men de som var och träna gjorde det bra. Vi började med en övning där man dribblar med boll i kvadrat tillsammans med kompisarna. De fick känna på övningen genom att bara dribbla runt med bollen en stund, sen börja allvaret och då skulle man dribbla runt bollen samtidigt som man skulle försöka sparka ut kompisarnas bollar. Fick man sin boll utsparkad så skulle de springa och hämta den, sen skulle de hopa fem grodhopp innan de fick fortsätta övningen och man kan säga att det finns många varianter på grodhopp!! Vi körde en minimatch med de små målen på halva planen bara. Vi avsluta träningspasset med mörkergömme och svansleken!! Tänk så mycket spring det kan finnas i benen efter att ha sprungit i mer än en timme!!
Väl mött nästa vecka våra duktiga fotbollsspelare!!
Anna
 

2013-03-12
Ännu en inomhusträning avklarad! Vi börjar längta efter sol och värme så att vi kan börja träna ute!! Men så länge snön liggervit på marken så får vi bli kvar inne. Vi började som vanligt med lite fri lek. Efter samling med alla barnen så var det som vanligt dags med uppvärmning med boll. Efter en stund dela vi upp barnen i fyra olika lag som fick ställa sig vid varsin kon som var satt i en fyrkant innanfr denna fyrkant fanns en mindre fyrkant som de skulle inom och runda.

De börja runda den konen som var närmast de och efter ett par rundor så fick de springa till konen som var längst bort. Detta krävde lite mer tanke då man fick ha koll på så att man inte krockade med någon kompis. Sen körde vi samma övning fast med boll och det blev genast lite jobbigare, både ha koll på bollen och kompisarna så att man inte tappa bort bollen eller krockade med någon och de löste det bra!!!! Sen blev det dags för den efterlängtade drickapausen och vilken fart de har i benen när de ska spring till sina vattenflaskor!!
 
Vi tyckte att det var en hel del spring i benen så de fick springa idioten två gånger och de tyckte att det var kul. Sen var det dags för den efterlängtade matchen!! Mycket energi och alla på bollen!! De börjar bli riktigt bra på att samarbeta på plan, passar bra till varandra och har lättare för att se vd som kommer att hända.

Hoppas på att det kommer lik många om inte ännu fler barn med massor av energi till träningen nästa vecka!!
Anna


 

2013-03-05 
Vilken energi barnen hade ikväll!!! Är det solen som har satt sin prägel på dem?
Kul är det att se att barnen är så positivt inställda på att träna.
Vi börja som vanligt med lite fri lek, efter en liten stunds samling så var det lit uppvärming med boll.
Sen blev det robin hood, dvs att alla bollarna låg i mitten(i en kvadrat gjord av koner) och barnen var uppdelade i två lag som stod på var en sida och skulle springa in och hämta en boll och dribbla tillbaka bollen till sin sida. Detta gav upphov till många hejarop från alla föräldrar som satt och titta på. Sista stunden var det match som gällde och detta var också mycket roligt.
Som avslutning blev det mörkergömme och till sist blev det kom alla mina kycklingar. Efter allt detta spring trodde man att barnen var trötta, men nä då,
när vi kom ut så var alla barnen ut och sprang i snödrivorna!!
Anna

 


2013-02-27
Här kommer lägesrapport för dagens träning.
Vi börja med fri lek då det blev att hänga lite i ringarna och svinga sig i lianerna.
Hålla balansen på bomen var också kul tyckte vissa av de tolv barnen som var på träningen idag.
Vi tog också ner tjockmattan som var kul att hoppa på och slå kullerbyttor på.
När klockan blev fem så var det dags att börja med fotbollen.
Vi inledde med lite uppvärmning med att dribbla rundor i hallen med var sin boll och skjuta på mål de som ville det.
Vissa tyckte det var roligare att studsa med bollen och undra om vi inte kunde ha handboll istället!! Efter det körde vi med lite passningsövningar två och två
mellan två koner sen efter det blev det lite mer dribblingövningar runt koner som avslutades med skott mot mål.
 
Den sista stunden på timmen ägnade vi med match, vilket är mycket roligt att se.
En mycket rolig stund hade vi tillsammans!!!
Anna
PS. Vi kom fram till att om man hade tungan utanför mun så skulle man bjuda tränarna på gräddtårta nästa gång!!!DS

Här är bilder från träningen....
 

Kommunmästerskapet 2013 P8Kommunmästerskapet 2013 P6

Bowlingkväll i Tomelilla

Lagbild P7 2012Fler bilder hittar ni under fliken bildarkiv Träning inomhus tisdagar 17:00-18:00 i Odenslundshallen.
 
 
 
 
 

 

  

tl tr

Samarbetspartners


 
 Roger Olssons Macklivs AB

Stig Throbäck

Åkes Däck

Bo Ohlsson

  Sparbanken

Österlenhem

Svets och Tillbehör AB


 

bl br
Copyright 2009 - Ansvarig webmaster Christer Nilsson OIF
Sidan producerad av LARTEC SYD tillsammans med sammarbetspartners.