Onslunda IF

 Läs matchreferaten som Stig skriver via följande länk


Anders Sterner, tränare i OT 15.
Inför säsongen 2016 har OT15 fått en ny tränare. Anders Sterner, som han heter, har tidigare tränat Tomelillas P00 tillsammans med Mikael Göransson. Det är så långt hans tränarkarriär sträcker sig. Någon erfarenhet som tränare för seniorer eller som flick/damtränare har Anders inte. Det lär dock inte betyda att det blir problem. Av det vi hittills sett kommer han att klara uppdraget på ett utmärkt sätt. Han går hem hos såväl spelare som ledare och har fått beröm för bra träningar. Lägg till detta att han sprudlar av idéer när det kommer till aktiviteter och lagbygge.
Anders Sterner
Anders är ännu en ung man, även om en av spelarna på en direkt fråga menar att gubbe blir man vid 40 plus. På dagarna jobbar han som säljare och säkerhetstekniker. Därför räknar vi med ett vattentätt försvar som ser till att vårt mål inte får besök av ovälkomna gäster. Fritiden ägnar han åt ännu mer fotboll då hans barn båda är aktiva i sporten. Får han en stund över tillbringar han gärna den i sin husvagn.
Hans karriär som aktiv fotbollsspelare började i Tomelilla. Har dessutom spelat i de flesta klubbarna i närområdet såsom Spjutstorp, Lunnarp, Smedstorp m fl. Tränaruppdragen är än så länge inte så många. Faktiskt enbart Tomelillas P00 där han och Mikael Göranson utgjort ett framgångsrikt radarpar och bland mycket annat kan stoltsera med serieseger och YA-cupguld år 2015. Nämnde Mikael är enligt Anders den bäste tränare han stött på och av honom har han lärt mycket av det som OT15 nu ska få ta del av.
Den teoretiska utbildningen är inte så omfattande. I stället har han sugit åt sig de bästa från tränar- och arbetskollegor. Enligt Anders är en av de viktigaste bitarna att man ska lära känna sin grupp och tillsammans sätt upp och nå mål. Just detta, att vi ska bli ett fungerande lag och en fungerande grupp, är det långsiktiga målet med OT15.
Som tränare är Anders en stark person som har klart för sig vad han vill och som kommer att jobba stenhårt för att vi ska nå de mål vi tillsammans sätter upp. Hjälps vi åt kommer det att bli riktigt roligt. Något ess i rockärmen finns inte utan han tycker han har bra koll på det han behöver.

Kortfakta om Anders Sterner
Ålder: 43 (fyller 2016)
Längd: 167 cm
Vikt: för mycket
Familj: sambo, en dotter Frida 17 och en son Max 15.
Bor: villa i Tomelilla
Yrke: säljare/säkerhetstekniker
Arbetsplats: Alarmtjänst
Spjutstorps IF – OT 15, 8 – 0 (4 - 0)
2015-05-02
 
Vår nästa match spelas borta mot Spjutstorps IF. Vi har nästan alltid haft svårt i matcherna mot Spjutstorp. I år har vi redan mötts en gång i YA-cupen. Då stod det 1 – 1 vid full tid och matchen avgjordes på straffar där vi gick förlorande ur striden.
 
Laget idag ser ut som följer: Zandra Persson, Trine Lökken, Linn Carlsson, Rebecca Börsum, Rebecka Håkansson, Sofia Eckerlund, Amanda Pihl, Maria Rosengren, Emilia Marceau, Annie Nilsson, Frida Eckerlund, Anna Schön, Ida Andersson, Emelie Larsson, Gabriella Carlsson och Julia Nordin. Sofia gör sin första match i OT 15.
 
Det blåser märkbart i planens längdriktning. För övrigt är det riktigt bra fotbollsväder. Vi får börja i motvind. Spjutstorp sätter full fart från början och vi får jobba hårt för att försvara oss. Det håller i knappt 10 minuter. Efter att Zandra Persson parerat de två första skottförsöken får Maja Olsson på det tredje in bollen i mål och ger hemmalaget ledningen. Spjutstorp har fortsatt övertag och vi blir tillbakapressade samtidigt som vi då får svårt att åstadkomma något i anfallsväg. Efter 20 minuter tvingas vi släppa in ytterligare ett mål. Med halvtimmen spelad kommer på kort tid både det tredje och fjärde baklängesmålet. I samma veva blir Trine Lökken skadad och tvingas utgå med sjukhusbesök som följd. Där blir hon inlagd för observation. Vårt skadeelände fortsätter och förvärras. I paus är ställningen 4 – 0 till Spjutstorp
 
Den här gången avvärjer OT 15 attacken.
 
Efter 6 minuter av andra halvlek har Spjutstorp ökat på sin ledning till 6 – 0. Nu har vi inte längre uppförsbacke, det handlar snarare om att klättra i berg. För att om möjligt få någon förändring till stånd byter vi målvakt och Anna Schön kommer in. Tyvärr är det inte bara de många baklängesmålen som ställer till det för oss. Nu blir också Annie Nilsson skadad och tvingas utgå. I mitten av halvleken har vi vår bästa målchans i matchen. Sofia Eckerlund är riktigt nära att måla men möjligheten rinner till slut ut i sanden. I den 74: e respektive 76: e minuten kommer mål nummer 7 och 8. Nu handlar det bara om att spela av matchen. När domaren blåser av förkunnar signalen att vi förlorat med 8 – 0.
 
Nu slickar vi såren och gör oss redo för nästa match. Då möter vi Svenstorp på hemmaplan i Tomelilla. Vill gärna att vinden då vänder och att det är vår tur att få ha lite flyt.
 
Efteråt vår vi veta att varken Annie eller Trine har fått några allvarligare skador. Det är vila som gäller i båda fallen. Trots allt ett bra besked.
 

OT 15 – Sankt Olofs IF/Kiviks AIF, 0 – 1 (0 - 0)

2015-04-25
 
Vi har hemmamatch också i den tredje omgången. Eftersom vi spelar växelvis i Tomelilla och Onslunda är det idag match i Onslunda. Våra motståndare Sankt Olofs IF/Kiviks AIF har aldrig på allvar lyckats etablera sig i division 3. Det har blivit lite jojo över divisionstillhörigheten och förra året var det division 4 som gällde.
 
OT 15 mönstrar detta lag: Anna Schön, Zandra Persson, Trine Lökken, Linn Carlsson, Rebecca Börsum, Emma Fritzon, Amanda Pihl, Maria Rosengren, Annie Nilsson, Frida Eckerlund, Nora Lynghed, Ida Andersson, Emelie Larsson, Gabriella Carlsson, Julia Nordin och Olivia Larsson. Hela den backlinje som trimmats in under vårens träningsmatcher är på grund av skador och andra omständigheter borta. Det gör i sin tur att det också blir annorlunda uppställningar på andra positioner. Känns inte helt bra men det är det vi kan matcha idag.

Maria på språng
 
Vårt spel är från början lite avvaktande och nervöst. Sankt Olof/Kivik är inte sena att ta för sig. Även om vi inledningsvis inte blir direkt tillbakapressade känns det lite otryggt. Det blir också gästerna som skapar den första farligheten men Zandra Persson i målet kan avvärja till hörna. Också på den kan hon hålla sitt mål fritt från påhälsning. Vårt lite krampaktiga spel fortsätter och vi kommer inte upp i banan. Våra motståndare flyttar i stället fram positionerna ännu mer och har nu en bra period. I den 25:e minuten har man ett skott som går stolpe ut. Fem minuter före slutet har vi genom Annie Nilsson en bra möjlighet som dessvärre inte resulterar. I paus är ställningen 0 – 0, ett resultat som det nog är vi som skall vara mest nöjda med.
 
Vi börjar andra halvlek betydligt bättre än den första men Sankt Olof/Kivik kommer tillbaka ganska omgående. Efter åtta minuter har man ett nytt skott i stolpen och minuten senare tilldelas man en straff, samtidigt som Zandra blir varnad. Straffen går utanför målet.
Nu förs nästan allt spel på vår planhalva och våra attacker är inte många och inte heller särskilt farliga. Undantaget två frisparkar av Maria Rosengren respektive Gabriella Carlsson. Gästernas anfall blir allt farligare och det känns inte alls bra. I den 35: e minuten kommer också ledningsmålet. Under de återstående 10 minuterna gör vi vårt bästa för att kvittera men i dag är det inte vår dag. Vi förlorar med uddamålet 0 – 1.
 
Förhoppningsvis är detta årets plattmatch. Vi är inte så dåliga som det vi visar upp idag. Som sagts inledningsvis är vi för tillfället hårt drabbade av skador. När alla är återställda lär vi kunna visa upp ett helt annat spel. Från dagens match tar vi med oss att vi aldrig ger upp. Alla gör sitt bästa och kämpar ända in kaklet. Vi viker aldrig ner oss. Det bådar gott för framtiden. Nu ger vi järnet i nästa match som är ett tvättäkta lokalderby mot Spjutstorp. Matchen spelas i Spjutstorp den 2 maj klockan 15.00. Hoppas den tolfte spelaren är på plats och att vi ses då.

 

OT 15 – Österlens FF, 0 – 9 (0 - 4)
2015-04-19
 
Då har det blivit dags för första hemmamatchen. Dagen till ära inviger vi vår nydesignade matchdress. Efter den fina matchen mot Lövestad i första omgången ser vi fram mot den här matchen med viss tillförsikt. Våra motståndare, Österlens FF, är favoriter till seriesegern och i premiären slog man tillbaka IK Pandora, av många ansedda som den största utmanaren, med 4 - 2. Det är alltså inget dåligt lag vi möter.
 
I dag är det dessa sexton som skall försvara de blå färgerna: Anna Schön, Zandra Persson, Trine Lökken, Linn Carlsson, Rebecca Börsum, Rebecka Håkansson, Emma Fritzon, Amanda Pihl, Maria Rosengren, Annie Nilsson, Frida Eckerlund, Nora Lynghed, Ida Andersson, Emelie Larsson, Katja Henriksson och Olivia Larsson.
 
 
Nu kör vi.
 
Efter en jämn inledning tar Österlen kommandot och man skapar också några målchanser varav ett par är riktigt vassa. OT 15 försvarar sig framgångsrikt. Framåt kan vi dock inte oroa särskilt mycket. Efter en halvtimmes spel och knappt tio minuter därefter har våra gäster en lyckosam period. Deras ledningsmål är ett långskott i Anna Schöns vänstra kryss, helt otagbart. Två minuter senare är det dags för 0 – 2 på en målvaktsretur. Några minuter senare kommer trean på ett nytt långskott. Målkavalkaden avslutas efter en tilltrasslad situation framför vårt mål där vi inte kan få iväg bollen. Hastigt och för oss inte alls lustigt ligger vi under med 0 – 4. Resultatet står sig halvleken ut.
 
I paus byter vi målvakt. Zandra Persson får en mardrömsstart då Österlen redan i den första minuten ökar på till 0 – 5. Gästernas tryck mot vårt mål är nu konstant och vi får inrikta oss på försvar. Våra attacker mot motståndarmålet är lätträknade och inte särskilt farliga. Gästerna fortsätter att göra mål. De kommer efter 15, 22, 29 och 45 minuter och när domaren blåser av matchen har vi förlorat med 0 – 9.
 
Att vi förlorar är inget som går att förklara bort. Känslan är dock att det blev lite för många mål. Även om en match inte är slut förrän den blåses av är det lätt att känna sig missmodig när inget lyckas och baklängesmålen bara trillar in.
 
Förlusten betyder däremot inte att vi är ett slaget lag för fortsättningen. Det återstår många matcher än, närmare bestämt 14 stycken och det är 42 poäng som ska fördelas. Vårt mål i år är inte att vinna serien eller att placera oss på en kvalplats. När säsongen är över ska vi däremot ha tillräckligt med poäng för att spela i division 3 också år 2016. Ofta liknas ett nytt lag med nya tränare vid en trestegsraket. Första året sås ett frö. Andra året slår det rot och blir stabilt. Tredje året slår det ut i full blom.
 
Nästa match spelas i Onslunda mot Sankt Olof/Kivik den 25 april. Avspark klockan 15.00. Gissa om det kommer att vara ett revanschhungrigt lag som springer ut på planen?

Lövestads IF – OT 15, 2 - 2 (2 - 1)
2015-04-12
 
Seriepremiär. Det här är dagen vi väntat på. Efter alla träningspass ute och inne, efter blod, svett och tårar är det nu det gäller. På riktigt. Träningsmatcher och YA-cup i all ära men det är seriespelet med 16 matcher som i det långa loppet visar hur vi ligger till i förhållande till andra lag.
 
Vi matchar ett lag med spelare som är en blandning av ungdomlig entusiasm och ärrade veteraner. På grund av arbete, resor och familjeskäl är det några tilltänkta spelare som saknas. Därför har vi kompletterat från reservtrupperna. Laguppställningen är denna. Zandra Persson, Anna Schön, Trine Lökken, Katja Henriksson, Louise Gustafsson, Linn Carlsson, Rebecca Börsum, Emelie Svensson, Emelie Larsson, Olivia Larsson, Maria Rosengren, Amanda Pihl, Hanna Jönsson, Emilia Marceau, Annie Nilsson och Johanna Prahl. Laget coachas av Roland Karlsson och Christian Stridh med assistans av Zerny Persson och Stig Throbäck.
 
”Vårvindar friska, leka och viska” sätter sin prägel på matchen. Det blåser i planens längdriktning och detta påverkar givetvis spelet. Lövestad får börja i medvind. Inledningsvis är det mest ställningskrig och lagen känner på varandra. Tyvärr får vi ganska tidigt Emilia Marceau skadad. Vi byter in Emelie Svensson, en rutinerad spelare från Tomelillaleden. Matchen är jämn så här långt. Det är OT 15 som skapar den första riktiga målchansen med ett rykande skott som dessvärre går strax över Lövestads mål. I kraft av medvinden får hemmalaget ett litet övertag och det är också de som efter en kvart tar ledningen med 1 – 0. Vi ger inte upp och håller spelet väl uppe och kan i den 29: e minuten utjämna till 1 – 1. Matchen är fortsatt jämn men lite snöpligt tar ändå Lövestad ledningen med 2 – 1 med fem minuter kvar av halvleken. Resultatet står sig fram till pausvilan.

OT 15:s 1 – 1 på väg in.

I andra halvlek är det OT 15 som har fördel av medvinden. Vi skapar också ett markant övertag och den första halvtimmen är den vi som styr och ställer i matchen. Det hindrar inte att hemmalaget emellanåt sticker upp i en del farliga motattacker. När vi inte får utdelning mattas vår anstormning och Lövestad kommer tillbaka en del. I den 32 minuten får vi en hörna från vänster. Exekutor är Hanna Jönsson. Med känsla och precision slår hon bollen direkt i mål helt utom räckhåll för Lövestads målvakt. Målet lyfter oss ett snäpp och vi skapar ytterligare några målchanser som dock inte ger resultat. Inte heller Lövestad antecknar sig i målprotokollet fler gånger och matcher slutar alltså oavgjort 2 – 2. Sett till matchen som helhet är det ett resultat som båda lagen kan känna sig nöjda med.

Utjämnat 2 – 2.
 
Vårt lag av nyförvärv, spelare som gör comeback och ”gamla” kämpar gör en riktigt bra insats. Ystads Allehanda skriver inför seriestarten att det som regel är ett lag som kommer att överraska. I år utser man Lövestad till detta överraskningslag. Det höjer i så fall värdet på vår insats ännu mer.

Målskyttarna Annie Nilsson och Hanna Jönsson
 
I en match där alla gör riktigt bra ifrån sig känns det på ett sätt inte riktigt bra att nämna någon enskild spelare. Det går dock inte att komma ifrån, och det skulle nästan vara tjänstefel, att inte framhålla Emelie Svensson. Från ingenstans kommer hon i in i mittförsvaret och levererar en klockren insats. Det vill vi gärna se mer av. 

OT 15 – Spjutstorps IF, 4 – 5 efter straffar och 1- 1 i full tid
2015-04-06
 

Det har blivit dags för YA-cupen och den första riktiga tävlingsmatchen i vår konstellation OT 15. Vi har visserligen deltagit i Nils Holgersson Cup, men utomhus och på stor plan är detta vår första match. Efter att vi blivit lurade på två träningsmatcher i följd är detta vår blott fjärde match på en plan med fulla mått. För motståndet svarar ärkerivalen Spjutstorp. Det ligger en spänd förväntan i luften. Nu är det upp till bevis var vi står och hur vi har skött den långa, tråkiga men ack så viktiga försäsongsträningen. 

Premiärlaget ser ut som följer: Amanda Pihl, Rebecca Börsum, Ida Andersson, Rebecka Håkansson, Katja Henriksson, Julia Nordin, Emilia Marceau, Nora Lynghed, Frida Eckerlund, Emma Fritzon, Annie Nilsson, Anna Schön, Hanna Nilsson, Maria Rosengren och Emelie Larsson. 

Redan från start visar vi att vi inte är här för att bli behandlade som den blyga kusinen från landet. OT 15 tar kommandot från början och redan efter någon minut tvingar vi fram en vänsterhörna. Pressen mot motståndarmålet fortsätter och det dröjer en dryg kvart innan Spjutstorp har sin första riktiga målchans. Skottet går strax utanför Annas högra stolpe.Efter hand får gästerna lite mer att säga till om, dock utan att dominera. Vi fortsätter att skapa målchanser och i den 36: e matchminuten tar vi ledningen med 1 – 0. Historisk premiärmålskytt är Ida Andersson då hon håller sig framme på en målvaktsretur och säkert lägger in bollen i mål. Resultatet står sig halvleken ut. Sett till hela halvleken är resultatet helt rättvist. Även om Spjutstorp långt ifrån är ofarliga är det OT 15 som haft det mesta och det bästa av spelet.

Andra halvlek är inte gammal när våra motståndare kvitterar till 1 – 1. Målet är ett väl avvägt skott med lite lobbkaraktär som går över Anna och in i den bortre delen av målet. Detta är signalen för Spjutstorp och de skaffar sig nu ett fast grepp om matchen. Vårt försvar, ja egentligen hela laget, ger dock inte upp utan försvarar sig tappert och framgångsrikt. Spjutstorp är inte så effektiva som vi räknat med. I den 9:e minuten missar man ett mer eller mindre öppet mål. I mitten av halvleken är det riktigt nära. Anna blir överspelad och bollen är på väg in i mål men Anna hinner tillbaka och kan avvärja. Vi kommer tillbaka en del i slutet av halvleken men får inte fler mål. När slutsignalen går står det 1 – 1 och matchen kommer att avgöras på straffar.  Straffsparksavgörande är lite av ett lotteri och den här gången har vi inte turen på vår sida. Av fem straffar gör vi mål på tre medan Spjutstorp gör mål på fyra. Matchen slutar alltså 4 – 5. 

Tre glada målskyttar. Från vänster Rebecka Håkansson, Ida Andersson premiärmålskytt och Hanna Nilsson. Den fjärde målskytten, Emilia Marceau saknas på bilden.  

Detta är en match som vi har all anledning att känna oss stolta över. Betänk att det är delar av två lag som skall fungera tillsammans och som inte har haft så många tillfällen att växa samman. Vi kan se att det blir bättre och bättre för varje match. Det känns som att vi vågar spänna bågen lite hårdare och ta för oss mer.

Kul också att vi tycks ha en skara supporters som följer laget. Vi vill gärna få se er många gånger framöver. Nästa match spelas den 12 april kl. 14.00. Då är det seriepremiär mot Lövestad i Lövestad. Hoppas vi ses då.

 

 

 

 

 

Roland Karlsson och Christian Stridh, tränare i OT 15.
Sammanslagningen av Onslunda IF och Tomelilla IF fick bland annat till resultat att OT 15, som är vårt eget namn på den nya konstellationen, har två välmeriterade tränare. Roland Karlsson med förflutet i Tomelilla och Christian Stridh med förflutet i Onslunda. De som följer damfotbollen på Österlen vet säkert vilka de här två herrarna är men för er övriga följer här en presentation.

Roland Karlsson.

Precis som sin namne är vår ”världens bästa Karlsson” en lagom tjock man i sina bästa år. På dagarna ägnar han sig åt Nordvalls Etikett AB i Sjöbo där han verkar som inköpare. Fritiden delar han mellan golf (en primitiv form av jordbruk), fiske och tränarrollen i OT 15. Sin aktiva karriär har han haft i Svenstorps IF, IFK Ystad, Glemmingebro IF, Köpingebro IF och Gröstorps IF. Som tränare, där han genomgått steg 1 och 2 efter gamla modellen, har han jobbat med både herr- och damfotboll och under de 15 år han hållit på har det blivit sju olika lag. Det senaste, Tomelilla IF:s damlag, som alltså nu får en fortsättning i OT 15. Där vill Roland arbeta för att få ihop ett väl fungerande och sammansvetsat gäng och som motprestation förväntar han sig att man (spelare och ledare) alltid gör sitt bästa. I sin tränarroll är han lugn, förstående, flexibel och är under match inte rädd för att ta snabba beslut. Är heller inte rädd för att testa och prova nya saker och idéer. En något oväntad kunskap är att han kan lösa Rubik’s original kub.
Rubiks kub är ett 3-dimensionellt mekaniskt pussel som brukar tillskrivas den ungerskeskulptören och arkitektenErnő Rubik1974. Det finns flera olika storlekar och modeller, men den första och vanligaste kuben är 3×3×3 block stor. Originalversionen är 5,7 cm hög.
Varje sida på kuben är indelad i 3×3 mindre färgade rutor och kubens olika skikt kan vridas i ett valfritt antal kvartsvarv i förhållande till de andra skikten. I utgångsläget har alla rutorna på en kubsida samma färg, men efter ett fåtal slumpmässiga vridningar har färgerna blandats. Utmaningen är att återställa kuben till utgångsläget med så få vridningar, eller på så kort tid, som möjligt.
En Rubiks kub kan ha (8! · 38-1) · (12! · 212-1)/2 = 43 252 003 274 489 856 000 olika positioner (≈4,3 · 1019), men kan trots det alltid lösas med färre än 21 vridningar.

Källa: WikipediA
Kortfakta om Roland Karlsson
Ålder: 52
Längd: 186 cm
Vikt: lagom
Familj: gift, 4 barn och ett barnbarn
Bor: hus i Köpingebro
Yrke: inköpare
Arbetsplats: Nordvalls Etikett AB

Christian Stridh

Christian är lite yngre än Roland men är också han en välväxt man med pondus. Han arbetar som förman på Blenta AB. Ett stort fritidsintresse, utöver tränarjobbet, är odling av Malawiciklider. Har dessutom en familj modell större, ett ganska nyinköpt hus som håller på att rustas upp och hundar.  Eftersom han kör en Volvo V70 kallar vi det: villa, Volvo och vovve. Den aktiva karriären startade i Spjutstorp men efter en runda i Tomelilla lade han som 17-åring fotbollen på is för att i stället ägna sig åt studier. Sex år senare blev det en nystart men då i de lägre divisionerna. Utbildningen till tränare har skett i Skånes FF:s regi. Första uppdraget gällde ett flicklag i Sövestad. Därefter har det blivit en handfull lag, bland annat som assisterande tränare åt Dan Fransson i BW 90:s herrlag. Målet med OT 15 är att utbilda, utbilda och göra laget attraktivt. För att han ska kunna nå detta mål vill han att alla som är med i uppstarten lägger tid och energi på detta. Hans starka sida som tränare är att på ett pedagogiskt sätt kunna förklara och få spelarna att förstå och uppskatta de övningar som utförs på träningarna. På matcherna har han lätt för att analysera och är inte rädd för att ändra i uppställningarna. Något inte många vet om Christian är att han har varit kommunmästare i bugg.
Bugg är en svensk pardans som dansas till musik i fyrafjärdedelstakt i vanligtvis snabbt tempo, 120-180 BPM. Dansen har inga fasta variationer utan är en helt improviserad dans där föraren för följaren i olika snurrar och turer. Bugg och foxtrot och one-step[1] är de vanligaste sällskapsdanserna i Sverige.
Som pardans skiljer sig bugg från många andra danser eftersom de dansande inte håller om varandra, som i till exempel foxtrot och vals. Istället håller de varandra i en eller bägge händerna större delen av tiden och byter grepp ofta. Bugg dansades länge mest till dansbandsmusik, men numera buggar man även till annan populärmusik.

Källa: WikipediA
Kortfakta om Christian Stridh

Ålder: 37
Längd: 186 cm
Vikt: cirka 0,1 ton
Familj: gift, 8 barn (dina, mina och våra)
Bor: villa i Tomelilla
Yrke: förman
Arbetsplats: Blenta AB
 
 

 

 

 
 
tl tr

Samarbetspartners


 
 Roger Olssons Macklivs AB

Stig Throbäck

Åkes Däck

Bo Ohlsson

  Sparbanken

Österlenhem

Svets och Tillbehör AB


 

bl br
Copyright 2009 - Ansvarig webmaster Christer Nilsson OIF
Sidan producerad av LARTEC SYD tillsammans med sammarbetspartners.