Onslunda IF
UNGDOMSPOLICY FÖR ONSLUNDA IF

ONSLUNDA IF har antagit en policy som innefattar tränare, lagledare samt alla spelare.

Nedanstående policy är framtagen under våren 2004 av tränare/ledare och gemensamt med utbildare ifrån Skåneboll. Vi har valt att dela upp policyn i olika teman.

¯                                                              Fotboll för alla små lirare

Till ONSLUNDA IF är alla välkomna.

En spelare med ett handicap, prövas från fall till fall, skulle det inte fungera så kan klubben bistå med eventuellt andra kontakter.

¯                                                              Fotboll skall vara roligt

Alla skall känna gemenskap.

Ledare skall ha glädje – kunskap.

Klubben erbjuder ledarna utbildning enligt följande:

5-  9 år grundkurs + träningscuper

10-12 år U1 + max 5 st cuper / exkl kommunmästerskap

13-16 år U2 + max 5 st cuper / exkl kommunmästerskap, inkl stor cup

Vid en större cup skall eventuell insamling alltid redovisas för styrelsen.

Vid en stor cup och där spelare har fallit ifrån, låna från andra klubbar.

¯                                                              Fair Play

Man skall lära sig att bemöta en person som man själv vill bli bemött.

Vid match/träning då en spelare inte beter sig Fair, skall ledare ta spelaren till sidan och förklara det bättre sättet.

Alla skall ha ett vårdat språk.

Alla ledare har fått utbildning i Skånes FF´s gemensamma satsning NOLLTOLLERANS.

Alla skall vara rädda om sin anläggning.

En ledare som får ett större problem (t ex spelare, gästledare, domare) skall kunna ta hjälp av klubben.

Ansvarig ledare hälsar gästande lag välkomna.

¯                                                              Spelaren i centrum

Det skall alltid finnas möjlighet att bli uppflyttad i äldre grupper.

Alla spelare som är uttagna till en match ska få spela mer eller mindre av matchen.

Målet är inte att toppa lagen.

Ungdomar och föräldrar skall få kostinformation.

Rekommenderade antal matcher för barn/ungdomar är:

5 –   9 år        2 – 4 sammandrag på vår och höst

10 – 12 år        1 match i veckan

13 – 14 år        25 – 30 matcher per år

15 – 16 år        30 – 40 matcher per år

Att tänka på är att en spelare behöver dubbel träning mot match, rulla runt på spelare vid dubblering i åldrar.

¯                                                              Spela på barnens villkor

Ungdomar skall ha tematräningar.

Tränare/ledare skall följa ”Skånebolls utbildningsplan”.

(Pärmar finns i klubblokalen).

Tränare skall anpassa träning/match efter ålder och grupp.

Vid lågt deltagande, slå ihop åldrar 5 -9 år  -    10 -12 år  -    13 -16 år.

¯                                                              Fotboll året runt

Spelare som vill pröva annan sport skall informera sin tränare/lagledare, förhoppningsvis kan spelare och ledare hitta ett hjälpligt spelschema.

Spelare som vill träna fotboll skall erbjudas:

Ute:      5     9 år       1 gång / vecka

10 – 16 år       minst 2 gånger / vecka

Inne:    5  – 12 år         1 – 2 gånger / vecka i mån av plats

13 – 16 år         2 gånger / vecka i mån av plats

¯ Att vinna är inte det viktigaste

Vinnarinstinkten finns automatiskt med i denna sport, men en ledare/spelare får inte tappa det viktigast ”det är en sport och lek”. Därför är det viktigt att spelare/ledare har roligt på träning och matcher.

¯                                                              Uppmuntra och beröm

Uppmuntra spelare/ledare under träning och matcher.

Plocka fram det positiva och ge beröm - se möjligheterna.

¯                                                              Alla är fotbollskompisar

Spelare/ledare skall ha en positiv attityd till andra i ONSLUNDA IF, motståndare, domare och publik. Detta ansvar ligger på ledarna i respektive lag att träna på.

Ledare i respektive lag skall utbilda sina spelare att vid skada så spelar man ut bollen över sidlinjen, och vid motsatt situation ger man motståndarlaget bollen.

¯                                                              Övrigt

Vi anordnar olika arrangemang såsom: Fotbollsskola/Sommarläger/Säsongsavslutning.

ONSLUNDA IF erbjuder ungdomarna både domar- och tränar utbildningar.

Under 1 träningsfri vecka på våren (mars) planeras vårsäsongen då även revidering av policyn ska göras.

Sisu utbildning till spelare/ledare sker under höst och vinter (träningstillfälle).

På en seperat flik finns numera även dem nio föräldrabud som är framtagna av Skånes Fotbollsförbund under 2011

¯Hantering av personuppgifter

Från 15 år och uppåt gäller följande för ONSLUNDA IF och dess hantering av personuppgifterna (PUL) för alla spelare.

Personuppgifter som varje ledare medför till respektive aktivitet, åligger det dennes ansvar att dessa hanteras på ett förnuftigt och säkerfyllt sätt.

Revidering av policyn är ett levande dokument där ständiga förbättringar är målet.

Översyn bör ske årligen och då under mars månad.

Senaste revidering utförd i februari 2016

tl tr